Door suiker toe te voegen wordt de chocolade zachter en minder bitter. De couverture van Johnny Doodle bevat voornamelijk suiker afkomstig uit Europa. super wordt meestal gemaakt van bietsuiker
Cacaoboter is essentieel voor echte chocolade. De cacaoboter is afkomstig van cabosses, dit is de vrucht die cacaozaden bevat
Johnny’s Cocoa – West-Afrika
De cacaomassa geeft de chocolade zijn kleur, smaak en geur. wist je dat chocoladekenners de herkomst van de cacaoboon kunnen achterhalen door een stukje chocolade te proeven? het werkt vergelijkbaar met een wijnkenner.
Lecithine is een natuurlijke emulgator. een emulgator zorgt ervoor dat de kwaliteit van de chocolade in de juiste conditie blijft. de lecithine laat de ingrediënten aan elkaar plakken door de kleine hoeveelheid water aan de vetten te binden. lecithine wordt op grote schaal verkregen door de productie van bonen en zaden van oliehoudende planten zoals sojabonen.
Al onze repen worden met veel passie en liefde voor chocolade gemaakt in onze eigen fabriek in Nederland.